1/6

De Appel Wand

In het Technicon gebouw in Rotterdam, ontworpen door de architect Maaskant, Zit in de voorgevel van het hier gehuisveste Hofplein theater een glas-in-betonwand van 6,5 bij 24 meter. Dit kunstwerk is vervaardigd naar het ontwerp van kunstenaar Karel Appel. De wilde vormen van kindergezichten met schreeuwende monden en ogen contrasteren met de hoekige betonnen hoofdstructuur. Bovendien vormt het kleurige glas bij zonlicht een aantrekkelijk beeld.

Echter was het aanzicht van de wand een stuk minder indrukwekkend wanneer de zon verdween. Hierop kwam de vraag om een dynamische licht installatie te ontwerpen om de wand en daarmee ook het Waterplein ook 's Avonds tot leven te wekken. In samenwerking met Tom Verheijen (Rapenburg Plaza) ontwierp Tom Stiegelis (TSLD) een lichtinstallatie volledig uitgevoerd met LED armaturen. Tevens gaat de installatie automatisch op gezette tijden aan en uit. Zo kan het lichtscenario ten alle tijden autonoom draaien.

WHAT

De Appelwand

CREDITS

Lichtontwerp ism Rapenburg Plaza

Fotografie: 

Mischa Keijser

WHERE

Rotterdam

WHEN

2017

© Tom Stiegelis 2019

  • Grijs Facebook Icon
  • Gray LinkedIn Icon
  • Gray Instagram Icon